Szövegdoboz: TOMORI HÍRLEVÉL

 

2004. decemberi hírek:

 

Mikulás ünnepség

 

Hagyományainkhoz hűen a testvér-osztályunknak (2. osztály) adtunk elő egy mikulás műsort. Saját szerzeményünket, egy mesejátékot mutattunk be. Az előadás fergetegesen sikerült, és a kicsik csillogó szemekkel várták az ajándékokat. A sok próba és izgalom meghozta gyümölcsét. Jövőre is szívesen csinálunk mikulás műsort.

Kovács Beatrix és Koncz Fanni (6.b)

 

Mikulás a Jamk-ban

 

25 alsó tagozatos és ötödikes gyermek vehetett részt az önkormányzat által rendezett Mikulás-délutánon a József Attila Művelődési Központban december 6-án 14 órakor. A Holle anyó című zenés, táncos mesejáték megtekintése után mindenki egy mikuláscsomaggal térhetett haza.

Sipos Katalin

gyermekvédelmi felelős

 

Egyiptomi kiállításon jártunk

Egy rendhagyó történelem órán vehettek részt az ötödik osztályosok december 3-án. A két osztály együtt ment el a Szépművészeti Múzeum egyiptomi kiállítására. A kiállításon szobrokat, sírokat, ékszereket, múmiákat, régi írásokat, papiruszokat láttunk. Kaptunk egy feladatlapot, amit csapatokban oldottunk meg.

Kukhely Zoltán 5.b

 

Téli ünnepek a 4.b osztályban

A Mikulást a Gyöngyösi úti óvodában a „Kati nénik” nagycsoportjával együtt ünnepeltük. Műsorral, furulyával, énekkel és ajándékkal készültünk. Ez alkalommal meghívtuk őket és családjaikat az osztály­karácsonyunkra. Szép számmal érkeztek és a műsor után tetszésüket fejezték ki. Legközelebb januárban találkozunk velük.

Kaptás Réka rajza

 
Ibolya néni, Zsuzsa néni és a gyerekek

      Csodás álmok jönnek     

Ezzel a címmel láthattuk a diákönkormányzat által szervezett előadást december 10-én 18 órakor. A rendezvény célja az volt, hogy iskolánk tanulói egy színvonalas rendezvény keretén belül megmutathassák tehetségüket, gyakorlásuk eredményét. Az est folyamán az énekkar, a Vadlibák, a Tomori Néptánccsoport, a 3.a osztály jelbeszéddel kísért dallal, Mohácsi Barnabás és leánya közös gitáros énekléssel és az Álomcsapda zenekar, Istenes Attila részvételével működött közre. Az előadás előtt Pintér András fotóit tekinthették meg a vendégek, miközben a házigazdák süteménnyel, teával kedveskedtek. Majd a csodás álmok jöttek, és ott voltak a fényekben, a zenében, a prózában, a mozgóképekben, a táncban, és végül Molnár Viola (Chaplin) és Varga Brigitta (Gizi) jóvoltából a papíron. Lélekmentő és lélekmelengető volt ez az este.

      Köszönjük!     

 

Karácsonyfadíszek készítése

 

A karácsony fő jelképe a fenyő, amit világszerte szebbnél szebb díszekkel ékesítenek. Régi hagyomány, hogy iskolánk karácsonyfájára a gyerekek által készített díszek kerülnek. Idén az aulában állt a kék és ezüst színekben pompázó fa. Köszönjük a díszeket.

A 3.a, 4.a, 4.b és 7.a tanulói egy karácsonyfadísz-készítő versenyre is beneveztek, melyet a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató KHT hirdetett meg.     Kocsis Fanny rajza

 

Karácsonyi koncert

 

Idén is megrendeztük a már hagyományosnak számító karácsonyi koncertünket a Babér utcai Szent Mihály templomban. A programot hosszadalmas felkészülés előzte meg. Nagy meglepetésemre idén is jelentkeztek a 8.a osztályos lányok a kórusba. Az énekkari próbák jó hangulatban, vidámságban teltek. A furulya szakkörösök haladó csoportja is nagy lelkesedéssel készült. Két volt tomoris diák hangszeres produkcióval lépett fel. A tanári kórus idén is kitett magárét. A koncert jól sikerült.

Ezúton szeretném megköszönni minden szereplőnek a lelkesedést, kitartást. A közönségnek a részvételt és a gratulációkat.

Wojtekovits Istvánné Zsuzsa néni

 

Téli vásár

 

A hagyományos Luca-napi vásár idén új nevet – Téli vásár – és új időpontot kapott. Az utolsó tanítási napon megrendezett vásár forgatagában gyertyákat, karácsonyfadíszeket, üvegmécseseket, illat­párnácskákat, mézeskalácsot vásárolhatunk és a 6.b osztá­lyosok betle­hemes játékát illetve a 3. b osztályosok regös énekét tekinthettük meg. A produkciókat Krivács Zsolt tanította be.

 

 

Holnemvolt

 

Egyszer volt, hol nem volt, egy lelkes, segítőkész pár (Tóth Zsuzsanna és Istenes Attila J), akik jótékonysági estet szerveztek egy fiatalember megsegítésére. A sikerhez szükség volt egy színdarabra, egy zenés produkcióra és a szünetet kitöltő programra. Így aztán a Figurák színjátszó társulat egy nagyon kedves mesejátékot adott elő (nem csak gyerekeknek, sőt…), az Álomcsapda zenélt egy keveset (a közönség többet is elviselt volna), fotókiállítást tekinthettünk meg a szünetben. Különlegességként az iskola tanulóinak betlehemes játéka nyitotta meg az estet. Köszönjük a támogatást mindenkinek.

 

 

 

Decemberi versenyek:

 

A kerületi Kresz-versenyen Hegyi Zsolt (3.b) 12. helyezért ért el a 80 résztvevőből.

                       

 


Iskolai helyesírási verseny 4-8. osztályosoknak

A hat fordulós verseny első fordulója zajlott decemberben. A résztvevőknek hallás után kellet helyesen leírniuk egy szöveget. A fordulókban szerzett pontok összeadódnak, eredményhirdetésre a tanév végén kerül sor.

Budapesti Anfiteatrum Kupa

A fővárosi matematika versenyen iskolánk csapata a 44. helyet érte el a részt vevő 60 csapatból, akik nem csak általános iskolákból, hanem gimnáziumokból is érkeztek.

A csapat tagjainak gratulálunk!

 

A Kerületi Simonyi Zsigmond Helyesírási Versenyen elért eredmények:

 

Gecső Dávid (5.a) 12. hely

Puskás Marianna (6.a)   11. hely

Koritár Eszter (7.a)         8. hely

Varga Brigitta (8.a)        4. hely

A felkészítő tanárok Hajdu Krisztina és Banadics Márta voltak.

 

„Én is a Tomoriközi Gyerekkönyvtárba járok…”

A Tomoriközi Gyermekkönyvtár 40 éves idén. Ez alkalomból pályázatot hirdettek, melyen iskolánk több tanulója is eredményesen vett részt.

Alsó tagozatosok körében, rajzkategóriában:

I. hely: Kun József (4.b)

III. hely: Laczkó Alex és Boris Zsolt (4.a)

III. hely: Horváth Richárd (4.a)

Felső tagozatosok körében, rajzkategóriában:

I. hely Gecső Dávid (5.a)

Felső tagozatosok körében, digitális rajzkategóriában:

I. hely: Dömény Nikolett (5.b)

II. hely: Medveczki Tímea és Fáy Renáta (5.b)

III. hely: Zsadányi Ádám (5.a)

III. hely: Vízi Attila (5.b)

További 28 tanulónk emléklapot kapott a pályamunkájáért.

Gratulálunk a díjazottaknak és köszönjük a szép és emlékezetes eredményhirdetést és kiállítás-megnyitót Kati néninek.

 

„Énekeljünk együtt!”

 

Ezzel a címmel rendezték meg a IV. kerületi énekversenyt, melyen iskolánk tanulója, Kaptás Renáta (4.b) meghívott versenyzőként szerepelt nagyon szép eredménnyel. A negyedik osztályosok között a IV. helyet érte el.

 

Lurdy-kupa

Az akrobatikus rock&roll versenyen a Tomori Angyali csapat II. helyet szerzett. A csapat tagjai: Gaján Brigitta (5.b), Gaján Bea (3.b) és Pfeiffer Mercédesz (3.a).

Sport eredmények

Kóczán Roland (5.b) a Honvéd Egyesület színeiben bronzérmet szerzett egy országos Judo-versenyen Gödöllőn.

 

Dömény Nikolett (5.b) öt aranyérmet szerzett különböző úszásnemekben a december 11-én megrendezett Mikulás kupán.

 

Karácsonyi pingpong verseny

Nagy sikerrel zajlott december 17-én, az utolsó tanítási napon az iskolai pingpong verseny. Az első helyezettek névsora:

Zubai Dorottya (5.b), Ye Liang Lai (6.b), Rádai Zoltán (8.a), Neubert Betti (8.b), Péterné Dóri Ibolya (dolgozók) és Szendi János (dolgozók).

 

Január, Boldogasszony hava

 

„Adjon Isten füvet, fát,

Tele pincét, kamarát,

Adjon Isten egészséget,

Búzát, bort és békességet!”

Eseménynaptárunk:

Január 3. 17 óra

Fogadóórák

Január 10.

Iskolai vers- és prózamondó
verseny

Január 11.

A 8. osztályosok vizsgája.

Január 11. 15 óra

Számítógépes rajzverseny 5-6. osztályosoknak

Január 18-19.

Ebédbefizetés

Január 24..

A 2004/05-ös tanév II. félévének első tanítási napja

Január 27.

Félévi értesítők kiosztása

Január 28.

Tanítási szünet (A tanárok félévértékelő értekezlete miatt)

Barangolás az őskorban

Január 14-én, pénteken a régészeti szakkör a Nemzeti Múzeum őskori kiállítását keresi fel. Bárki csatlakozhat hozzájuk. Érdeklődni Hrivnák Péter szakkörvezetőnél lehet.

 

Számítógépes rajzverseny

 

A Kozma László Országos Informatika Tanulmányi Verseny iskolai fordulóját rendezzük meg január 11-én, kedden 15-17 óráig.

A versenyen 5. és 6. osztályos tanulók vehetnek részt. Feladatuk a Paint szoftverrel egy rajzot készíteni Gyermekjátékok vagy Budapest játszóterei témakörben.

Érdeklődni Hédi Katalin tanárnőnél lehet. Jelentkezés írásban a gépteremnél elhelyezett jelentkezési lapon.

 

:    :    :    :    :

 

Vizsga, vizsga, vizsga…

 

Ez már az utolsó vizsgája lesz a nyolcadikosoknak itt a Tomoriban, aztán jönnek a felvételik. Ez talán egy főpróba a mindent eldöntő megmérettetés előtt. Idén mindkét osztály matematikából fog vizsgázni. Egy feladat megoldása, és egy tétel kidolgozása, valamint szóbeli ismertetése is a vizsga része. A vizsgáztató tanárok: Lunczer Károly (8.a) és Fekete József (8.b).

Fiúk, lányok! Kéz- és lábtörést!

 

Kedves Gyerekek!

Kis költők nagy művei címmel pályázatot hirdetünk a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Január 18-ig várjuk a saját költésű verseket, meséket, verses meséket, novellákat szabadon választott témáról.

Banadics Márta néni