Április, Szent György hava

Tavaszi szél vizet  áraszt, virágom, virágom,

Minden madár társat választ, virágom, virágom,

Hát én immár kit válasszak, virágom, virágon,

Te engemet s én tégedet, virágom, virágom.

Eseménynaptárunk:

2005. április 1.

Diákközgyűlés, diáknap

Április 2.

Iskolahívogató

Április 2.

Természetjáró szakkörösök kirándulás Kismarosra

Április 4. (17.30-tól)

Fogadóóra

Április 11-16. Tomori-hét

Hétfő: Főpróba

Kedd: Egészségnap

Szerda: Alsós sportnap és felsős szakmai nap

Csütörtök: Alsós szakmai nap és felsős sportnap

Péntek: Gyermekgála

Szombat 14 óra: Tomori Gála

Április 19-20.

Ebédbefizetés

Április 22.

Föld napja

Április 23-30.

Londoni út

Április 28-29.

Első osztályosok beiratkozása

Kedves Műkedvelő Tomorisok!

Sok szeretettel várlak Benneteket április 6-án a Szépművészeti Múzeumba, ahol a középkori festészetet ismerjük meg jobban, és a Szabó Ervin Könyvtárban Leonardo találmányait bemutató kiállításra. Kérem, hogy az érdeklődők keressenek meg!

Hrivnák Péter bácsi

 

Túrabakancs

 

Tábor Velencén

2005. június 27.- július 2.

Hagyományainkhoz híven az idén nyáron is felvesszük a túrabakancsunkat, és táborozni hívunk benneteket! Mindenkit örömmel várunk!

Miért érdemes eljönni?

Aki volt már velünk, az tudja miért!

Aki még nem volt, az hogy megtudja miért!

Amit kínálunk neked:

¡    Felújított faházakban 4-12 ágyas szobákat

¡    Helyben készült bőséges reggelit, ebédet, vacsorát, s napközben meglepi finomságokat

¡    Strandolást Velence legszebb strandján

¡    túrabakancsos”kirándulásokat hajóval, vonattal, gyalog a természeti szépségekben gazdag környéken

¡    Kézműves foglalkozásokat (fonás, gyöngyfűzés, pólófestés stb.)

¡    A táborhelyen sportolási lehetőségeket (foci, kosárlabda, ping-pong, vízibomba, vízbefutás stb.)

¡    Tábortűz, szalonnasütés, Activity, Fele sem igaz, dal, móka, kacagás, bátorságpróba és még sok-sok meglepetés!

¡    Akik nélkül ez nem jöhetne létre: Banadics Márta néni, Dóri Ibolya néni, Wojtekovits Zsuzsa néni

 

A tábor költsége: 12500 Ft/fő

Jelentkezési határidő: április 8.

/szülői jóváhagyással +5000 Ft foglalóval/

A fennmaradó összeg két részletben (május 8. és június 3.) fizethető: Péterné Dóri Ibolyánál.

Zsadányi Ildikó néni

táborvezető

TOMORI HÍRLEVÉL

 

Márciusi hírek:

Nyílt nap az elsősöknek

Március 9-ét nagy izgalommal vártuk, mert ekkor tartottuk a jövendő elsősöknek a nyílt órákat. Óriási volt az érdeklődés, szinte alig fértünk be az osztálytermekbe. Lengyelné Gy. Ibolya néni környezetismeret órát, Kóródi Márti néni matematikaórát és Wojtekovits Zsuzsa néni és Péterné D. Ibolya néni komplexórát tartottak. A látogatók pozitív élményekkel, elégedetten távoztak iskolánkból.

Délután folytatódott a program. A szülői értekezletet Hajdók Klári néni és Pintér Márti néni tartotta. Közben a gyerekekkel a jövendő elsős tanító nénik játszottak, foglalkoztak.

Úgy éreztük a beszélgetésekből, hogy iskolánk programja nagy érdeklődést keltett a szülőkben.

Péterné D. Ibolya néni

Igazgatóválasztás

A XIII. ker. Önkormányzat Képviselő Testülete pályázatot hirdetett iskolánk vezetői állásának betöltésére. Három pályázó jelentkezett, egy belső, Hajdók Zoltánné és két külső, Bajzáth Anna és Sajtósné Móró Gyöngyi.

A szakmai fórumok március 16-18-a között zajlottak. Iskolánk pedagógusai és technikai dolgozói április 18-án szavaznak a pályázatokról, személyekről.

Az önkormányzat május végén hoz határozatot.

Választási Bizottság

 

 

 

 

Bentalvós medvetáncosok

Március 11-12-i hétvégén közös bentalvós „Tábort” szerveztünk a Mackóváras és a Tomori néptánccsoportos gyerekek részére. Nem titkolt célunk volt, hogy kicsit „összeszoktassuk” a kicsiket és a nagyokat, hiszen júliusban együtt készülünk táborozni Pálházára. A mackóváras gyerekek kézműves foglalkozás keretében gyípacit készítettek, míg a táncosok kanásztáncot tanultak, és gyakorolták a Tomori Gálás produkciójukat. A programot közös játék és filmezés gazdagította. Remekül éreztük magunkat!

Váczyné H. Andi néni

Március 15-i megemlékezés

Március 11-én pénteken tartottuk az iskolai megemlékezést. Reggel az iskola rádióján keresztül a 3.b osztály irodalmi műsorát hallhattuk. Az első szünetben a 7.a osztály Petőfi egy napját, a második szünetben a 6.a osztály egy Pilvax kávéházi jelenetet, a harmadik szünetben a 6.b a Nemzeti Múzeum előtti eseményeket idézte fel az aulában. A negyedik szünetben az iskola minden tanulója a tornateremben találkozott, ahol egy élőképet alkottunk meg. Banadics Márta néni irányításával egy nemzeti színű kokárdát formáltunk meg és közösen elénekeltünk három Kossuth-nótát.

 

MESEVETÉLKEDŐN JÁRTUNK

A kerületi Gyermek és Ifjúsági Ház már második alkalommal vesz részt az általános iskolás korosztálynak szervezett országos Mesevetélkedő lebonyolításában.

Iskolánk négy csapattal is képviselteti magát a három fordulós mesés vetélkedőn melyek során az ismert és kevésbé ismert népmeséink ismeretéről adnak számot.

Gyermekeink az első forduló alkalmával a következő eredményeket érték el: IV. helyezést ért el a 4.a osztály Álmodozók csapata, V. helyezést ért el a 4.b osztály Csodás álmok csapata, VIII. helyezést ért el a 3.a osztály Tigrisek csapata és XI. helyezést ért el a 3.a osztály Álomcsapda csapata. Gratulálunk és további sikeres versengést kívánunk nekik.   

Szülői nyílt napok

Március 1-4-ig került megrendezésre a hagyományos tavaszi nyílt hét. Ismét sok érdeklődő szülő és nagyszülő látogatott el a szakórákra. Örömmel tapasztaltuk, hogy több olyan szülő is volt, akik gyermekei nagycsoportos óvódások. A 41 beérkezett kérdőív alapján elmondhatjuk, hogy többségében elégedettek a szülők a szervezéssel, a tájékoztatással és az órakínálattal. Azonban az előző évekhez képest nőtt a nem teljes mértékben elégedettek száma. Így a szervezésre jövőben jobban odafigyelünk.

 

DIÁKKÖZGYŰLÉS

Idén immár sokadik alkalommal kerül megrendezésre iskolánkban a diákok legnagyobb érdekképviseleti fóruma a diákközgyűlés. Április elsején az intézmény összes "lakója" jelenlétében hallgatjuk majd meg az Iskola és a Dök vezetőségének képviselőjét a tanév eddigi eredményeiről. A diákokat a gyűlés után egy igazi bolondok napi rendezvénnyel is meglepjük.

 

Prózamondó verseny

Az alsó tagozatunkon március elején megrendeztük az iskolaszintű prózamondó versenyt. Két korcsoportban indultak a mesemondók. A következő eredmények születtek:

1-2. évfolyam:

1. Nagy Tímea 2. c

2. Pauló Krisztina 2. c

3. Kutvölgyi Laura 2. c

3-4. évfolyam:

1. Réthy Renáta 4. b

2. Réthy Ádám 3.a

3. Vígh Viktória 3. b

Gratulálunk a nyerteseknek!

Zrínyi Ilona Matematika Verseny

Február 25-én került megrendezésre a legnépszerűbb matematika verseny. Az első forduló alkalmával területi szinten hirdettek eredmény. Bár egyik tanulónk sem jutott az országos döntőben, mégis nagyon büszkék lehetünk Kis Dániel 6.a osztályos tanulóra, aki a három kerületet felölelő területen 6. helyet érte el. Így részt vehetett az ünnepélyes eredményhirdetésen, ahol tárgyjutalomba is részesült. Felkészítő tanára Csiki László.

Gratulálunk!

Angol és német vers-és prózamondó verseny

Március 7-én, több mint 50 tanulónk részvételével rendeztük meg vers és prózamondó versenyünket angol és német nyelven. Tanulóink nagy szorgalommal és odafigyeléssel készültek fel. Külön nagy öröm volt számunkra, hogy a versenyzők türelemmel és érdeklődéssel hallgatták meg egymás produkcióit. Két nyolcadik osztályos lány, Szikra Dóra és Dudás Dorottya angol verssel és prózával is megörvendeztetett minket. A versenyt hagyományteremtő szándékkal indítottuk, úgyhogy jövőre is versre és prózára fel!

Íme a díjazottak:

Angol nyelv:

3-4. évfolyam: Réthy Renát, Puskás Adriana, Pfeiffer Mercédesz

5-6. évfolyam: Nazzicone Roberta, Koncz Fanni, Diós Lajos

7-8. évfolyam: Szikra Dóra, Dudás Dorottya, Futó Richárd

Német nyelv:

3-4. évfolyam: Vígh Viktória és Kaptás Renáta

5-6. évfolyam: Görbe Viktória, Bordás Betti és Balog Brigitta

 

London Bridge Tesztverseny

Március 16-án kerület sor a verseny 2. fordulójára, melyen iskolánkat Nazzicone Roberta, Sikó Anna, Puskás Marianna, Koritár Eszter és Szikra Dóra képviselte. Eredményeikről később kapunk tájékoztatást.

Angol Országismereti vetélkedő

Örömmel számolhatunk be arról, hogy iskolánk mindkét csapata a három írásbeli forduló alapján bekerült a szóbeli döntőbe. A hetedik osztályosok csapata 200 ponttal a második helyen, míg a nyolcadikosok 197 ponttal a harmadik helyen állnak jelenleg.

Sok sikert a döntőhöz!

Sportversenyek

¡   Kerületi úszóversenyen vettek részt diákjaink a Radnóti utcai tanuszodában, a hol a II. korcsoportos fiúcsapat és a szintén II. korcsoportos lánycsapat is 5. helyen végzett.

 

¡   Kerületi mezei futóversenyen I. korcsoportos lányok közül Németh Luca (2.o), II. korcsoportos fiúk közül Kun József (4.b) első lett.

 

¡   Kukhely Zoltán 5.b osztályos tanuló kosárlabda csapatával az országos BLF Birthsday Partyn második helyet szerzett március 4-én.