Tomori Hírlevél

 

2006. Február, télutó, böjtelő hava

 

 

Február 24-én, pénteken 15-20 óráig rendezzük meg iskolánk hagyományos FARSANGI BÁLJÁT.

Témája: A FELFEDEZÉSEK KORA.

Ennek megfelelően egyéni vagy csoportos jelmezbe öltözve szeretnénk, hogy jól érezzék magukat diákjaink. Értékes jutalmak és tombolatárgyak lelnek majd gazdára!

 

Iskolánk énekkarának meghitt hangulatú karácsonyi koncertjét 2005. december 12-én, hétfőn rendeztük meg a Babér utcai Szent Mihály templomban. A csodálatos élményt köszönjük szépen a lelkes kis angyali kórusnak és karvezetőjének, Wojtekovits Zsuzsa néninek, valamint az ez alkalomból összeállt tanári karnak

 

Adventi vásárunkat december 17-én, szombaton tartottuk, így az érdeklődő szülők is megtekinthették programunkat. Az osztályok saját készítésű portékáikat árusították, így hozzájutottak egy kis osztálypénzhez. Zsolti bácsi vezetésével a 2. osztályosok betlehemes játékot adtak elő az aulában, az iskolarádióban pedig az ünnephez illő történetek, zenék hangzottak el a rádiószakkörösök szervezésében.

Köszönjük a jó hangulat megteremtését!

 

 

Január 10-én, kedden adtak számot tudásukról magyar nyelvből a 8.a, matematikából a 8.b osztályos tanulóink. Az érdemjeggyel diákjaink többsége elégedett volt.

A központi írásbeli felvételit január 28-án írták meg, reméljük, jó eredménnyel. Bízunk benne, hogy a szóbeli vizsgákon is helyt tudnak majd állni, hiszen ebben már nagy gyakorlatra tettek szert az elmúlt négy év alatt.

 

 

2006. január 27-én kapta meg 37 első osztályos tomoris kisdiák első félévi bizonyítványát. A tanító néniktől megtudva igencsak szép eredménye lett a gyerekek öt hónapos kitartó munkájának.

Gratulálunk nekik és a tanító néniknek egyaránt!

Iskolai programjainkba is mindig lelkesen bekapcsolódnak, színesítve ezeket alkotásaikkal és részvételükkel. A magyar kultúra napjára készített rajzaik most is megtekinthetők az aulában.

Köszönjük szépen!

 

 

Téli tábor, Vadlibákkal

Idén, a jó hangulatra való tekintettel a Vadlibák nem költöztek délre. Inkább a Gőz-klub otthonos légkörét választották, ahol a téli szünet első három napját együtt töltötték. A programokról keveset szólnék—maradjon a mi titkunk—de azért egy-két dolgot mégis megemlítek. Itt volt Gyurci (Hajrá Cs.F. M.M.!!) aki az ökölvívás alapjait, és az amerikai focit oktatta nekünk. Megnéztük a Misi Mókus kalandjait diavetítőn, és majdnem elmentünk az Almássy térre egy táncházba. Tényleg ott voltunk, viszont a Gyerekházban, ahol az iskola néptánccsoportja lépett fel András bácsi vezetésével. Sajnos tőle most nem kaptunk pizzát, pedig a táborokban mindig szoktunk. Ha már a követelőzésnél tartunk, ezúton üzenjük az Álomcsapda zenekarnak, hogy a megszokott koncertjüket kérjük a tavaszi táborunkban bepótolni!

Tóth Zsuzsa néni

 

 

Iskolahívogató a Tomoriban

Iskolánkban hagyománnyá vált, hogy minden évben több alkalommal foglalkozásokkal, előadásokkal várjuk az óvodásokat és szüleiket. Az első hívogatót január 14-én, szombaton dr. Németh Tünde gyermekorvos-pszichológus előadásával kezdődött, amelyet az anyukák, apukák nagy érdeklődéssel hallgattak. Közben a gyerekek a tornateremben játszottak, a kémia teremben kísérleteztek, a Mackóvárban kézműves foglalkozáson vettek részt, rajzoltak, számítógépeztek és ismerkedtek a leendő elsős tanítókkal. Programunkat igyekeztünk úgy megszervezni, hogy az óvodások és szüleik is megismerjék iskolánkat. Nagy élménnyel és dicsérő szavakkal távoztak vendégeink. A következő alkalom február 24-én az iskolai farsangi bálunk lesz, amelyre minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Péterné Dóri Ibolya mkv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tomorisok a kultúráért

Iskolánkban már több éve ünnepeljük a magyar kultúra napját. Idén diákjaink az iskolarádión keresztül, ünnepi műsor keretében emlékeztek meg a Himnusz írójáról, Kölcsey Ferencről. A folyosókon a tanulók élő láncot alkottak, és az évfolyamok egymás után mondták el Himnuszunk versszakait. A délelőtt folyamán minden szünetben kisebb előadások emlékeztettek az évfordulóra pl.: András bácsi és a 2. osztályos Pákó néptánc bemutatója, furulyaszakkörünk népdalcsokra W. Zsuzsa néni vezetésével. A megemlékezést egy műveltségi vetélkedő zárta, amelyen a különböző évfolyamok vegyes csapatai adtak számot tudásukról a magyar tudomány és kultúra köréből. Egy hetes készülődés előzte meg ezt a napot, amikor illusztrációkat készíthettek a gyerekek a magyar mese- és mondavilágról, és vers– és meseíró pályázatra adhattak be saját készítésű alkotásokat. Értékes jutalmak találtak gazdára mind a vetélkedők, mind a pályázati alkotók körében. A beérkezett pályamunkák az aulában megtekinthetők.

Banadics Márta néni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


                                                                                 Kun Jocó 5.b alkotása

 

Tomori-jég

Iskolánk kézilabdapályája jégpályává változott egy hétvége alatt Csaba bácsi és János bácsi jóvoltából. A hír hallatán kíváncsian néztük meg a hátsó udvaron ezt a páratlan sportolási lehetőséget. Annyira megtetszett nekünk, hogy minden délután ott vagyunk, mert nagyon jó minőségű a jég, biztonságos - a tanárok figyelnek ránk—és jó a társaság. Kicsik és nagyok együtt csúszhatnak rajta. Erika néni forró teával kínálja a résztvevőket. Jó a nyitva tartási idő: 16—20 óráig. A pályát sötétedéskor kivilágítják, a jégpálya közepén egy felirat látható: TOMORI-JÉG címmel, amely nagyon tetszik nekünk! A jégpálya működése az időjárástól függ. Köszönjük Erika néninek, Csaba bácsinak és János bácsinak a lehetőséget, hogy ilyen jó feltételek között korizhatunk!

Nazzicone Roberta és Fehérvári Kitti 6.a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


    Tanárok és diákok sportversenye

 

 

A nyári táborok szervezése elindult. Az iskola folyosóján kihelyezett plakátokon és szórólapokon lehet figyelemmel kísérni, hogy 2006 nyarán milyen lehetőségeket tudunk biztosítani diákjainknak a nyári szünet hasznos eltöltéséhez.

 

 

Iskolánkban második alkalommal szervezzük meg a 12 ÓRÁS BARÁTSÁGOS

TEREMFOCI BAJNOKSÁGOT!

Időpont: 2006. március 14. 12-24 óráig.

Helyszín: az iskola tornaterme.

Baráti társaságok, családok 3+1 fős csapatait várjuk (természetesen cserejátékosok is jöhetnek).

Minden meccs 30 perces, és két mérkőzést játszanak a csapatok.

A tomopipal.altiskola@chello.hu címen, vagy a 320-88-93 telefonszámon kérjük a részvételt jelezni!

Fontos: csapatnév, csapatkapitány neve és elérhetősége, és mely időpontban tudnak részt venni.

Célunk a jó hangulat megteremtése és sportolási lehetőség biztosítása a mindennapok rohanó világában!

A túraszakkör hírei

Pontszerző túrán jártunk december 10-én a Széchenyi-hegyen. A Gyermekvasúttal utazva megcsodálhattuk a zúzmarás téli erdőt. Nagy élmény volt az utazás minden kisdiáknak. Volt, aki most utazott először az erdei vasúttal.

Újévi első kirándulásunk pedig január 14-én Zebegénybe vezetett. Érdekessége volt az utazásunknak, hogy nemzetközi vonattal mentünk. Megérkezés után felsétáltunk a Kálvária-dombra a trianoni emlékműhöz, ahonnan a Dunakanyar látványa tárult elénk ,és csak pár km-re volt légvonalban tőlünk a szlovák határ. Majd az erdőt járva csúszkálhattak túrázóink az erdei úton.

Minden természetjárást kedvelőt szeretettel várunk: Erika néni és Márti néni

 

 

Akikre büszkék vagyunk…

Kocsis Fanni 5.a osztályos tanuló a kerületi Eötvös Loránd matematika versenyen III. helyezést ért el.

Kovács Beatrix 7.b osztályos tanuló a kerületi „Nyelvünkben élünk” magyar nyelvi kommunikációs versenyen I. helyen, a budapesti fordulón a VI. helyen végzett.

Sporteredmények

Ferencz Gábor 2. osztályos tanuló a szabadfogású birkózó Müller Ferdinánd Emlékversenyen 22-kg-ban I. helyezést ért el.

 

TEMPÓ KUPA teremlabdarúgó torna

I. hely III. kcs: Bikás Ádám, Zsadányi Ádám (6.a), Muzslai Zoltán, Steer Bence, Somodi Ádám (6.b), Kun József (5.b), Kobolák Gergő (7.b) aki elnyerte a „Legjobb kapus” címet.

I. hely IV. kcs: Páj Gergő, Öreglaki Norbert, Benke Roland (8.b), Márai Dániel, Antóni Balázs, Rudolf Gábor (8.a), Vékony Nándor (7.a)

 

EÖTVÖS KUPA focitorna

I. hely III. kcs: Zsadányi Ádám (6.a) „Gólkirály”

III. hely II. kcs: Rozsnyai Péter, Csánki Marcell, Kis Norbert (4.b), Kárpáti Áron, Kobolák Márkó (3.o)

III. hely I. kcs: Jónap Tibor, Szabó Gergő, Horváth Gergő, Király Zoltán, Pálfalvi Zoltán (1.o.), Beaumont                    Steele, Ferencz Gábor (2.o.)

 

SAKK

Január hónapban került sor az egyéni sakkversenyek megrendezésére, amelyen iskolánkat több, mint 20 tanuló képviselte a különböző korcsoportokban. Az őszi sportnapon elért sikerek után most is szépen szerepeltünk.

I. kcs:    Lány: Markót Boglárka (1.b) II. hely

            Fiú: Karvai György (1.a) V. hely

II. kcs:   Lány: Nagy Nóra (4.a) I. hely, Mátrai Eszter és Mátrai Izabella (4.a) III. hely

            Fiú: Kocsis Bertalan (4.b) I. hely

III. kcs: Lány: Nazzicone Roberta (6.a) I.hely

Fiú: Czire Zsolt (6.b) IV. hely

IV. kcs:  Lány: Ispánky Nikolett (7.a) II. hely, Király Krisztina (7.a) III. hely

 

Az őszi XIII. Kerületi Diák Sportnap összetett eredményéről január elején kaptunk tájékoztatást.

Nagy örömmel tudatjuk, hogy az összetett pontverseny alapján a Tomori Pál Általános Iskola

II. helyezést ért el a 14 résztvevő iskola közül.

Gratulálunk minden résztvevő diáknak és a felkészítő tanároknak!

 

 


Februári Eseménynaptár

Január 31., kedd

Versmondó verseny

3-4. osztály

Február 2., csütörtök

Kazinczy- verseny 5-8. o.

Versmondó verseny 1-2. osztály

Január 31-február 8.

kedd-kedd

Félévi szülői értekezletek

Február 4., szombat

Túra

Február 6., hétfő

Narancs-nap

(3-5. osztályoknak)

Február 7., kedd

Kerületi Kazinczy-verseny lebonyolítása iskolánkban

Február 8., szerda

Iskolai SZMK értekezlet

Iskolai népdaléneklési verseny

Február 9., csütörtök

Bemutató osztályfőnöki órák a PSZK-nak

Kerületi versmondó verseny

Február 14., kedd

Sakk kerületi csapatverseny

Február 14-15.

kedd-szerda

Ebédbefizetés, pót ebédbefizetés

Február 16., csütörtök

Angolok látogatása

Február 23., csütörtök

Tanítás nélküli munkanap

Kerületi rajzverseny iskolánkban

Február 24., péntek

Farsang

(Felfedezések kora)